Algemene services

Airco

Auto-airconditioners zijn het hele jaar door een weldaad voor bestuurder en passagier. De wetenschap en de interessante aanbiedingen van autofabrikanten hebben het aantal auto's uitgerust met een aircosysteem de afgelopen jaren spectaculair doen stijgen. Inmiddels besluit ook 60% van de kopers van een bedrijfsvoertuig voor een aircosysteem aan boord. Prima, want airco is niet alleen comfortabel maar biedt ook een wezenlijke bijdrage aan het verminderen van ongevalrisico's.

Studieresultaat: Jaarlijks tot 8,2% minder koudemiddel
Een autoairco verliest per jaar gemiddeld zo'n 86 gram koudemiddel - toch nog altijd 8,2% van de totale vulhoeveelheid. Deze cijfers komen van de "Eco-recherche" van het "Frankfurter Büro für Umweltforschung und Beratung GmbH", die deze onderzoeken in opdracht van het Ministerie van Milieu uitvoerde.

Gevolgen van slecht onderhoud
Om koudemiddelverlies en daarmee gevolgschade te minimaliseren, bestaat een heel eenvoudige oplossing: regelmatig onderhoud in een professionele werkplaats. Wanneer het peilvan het koudemiddel daalt onder een bepaald niveau dan kan er een aanzienlijke schade ontstaan. De compressor wordt onvoldoende gesmeerd, loopt warm en gaat kapot. Kosten: vijfhonderd euro of meer. In vergelijking daarmee zijn de kosten voor een jaarlijks aanbevolen basiscontrole van de airco minimaal!
 
Airco onderhoud:
Elk voertuig met airco moet minstens één keer per jaar voor een controle naar de gespecialiseerde aircowerkplaats. Al is het alleen maar om de filterdroger te controleren. Deze onttrekt aan het circulerende koudemiddel vocht en materiaalresidu. Zijn levensduur is, zoals van een motoroliefilter, beperkt. De beste tijd voor een aircocontrole is het vroege voorjaar - voordat het echt warm wordt.

Wij controleren uw airco-installatie met de modernste apparatuur, waarmee op lekken gecontroleerd wordt. Wij vullen van aircogassen bij en doen algemeen onderhoud of eventuele herstelling van de airco-installatie.

Voor meer informatie gelieve contact met ons op te nemen via het contactformulier met vermelding van 'Reiniging airco'.